Reizen in Europa // Onze autotrip door Zuid-Engeland in de zomer

Zuid Engeland Birling Gap Vuurtoren

Mijn favoriete plaats in Zuid Engeland ~ De vuurtoren bij Birling Gap

Zoekend naar de voetstappen van Jane Austen.

Vanaf de eerste keer dat ik een boek van Jane Austen las, droomde ik ervan om ooit een bezoek te brengen aan de omgeving die haar inspireerde om een boek als Pride and Prejudice te schrijven. Tijdens deze vakantie was het dan eindelijk zo ver; we reisden af naar Zuid-Engeland. We bezochten het huis waar ze van 1809 tot 1817 woonde en schreef – nu ingericht als Jane Austen’s House Museum – en wandelden onder de boulevard van Brighton. Daar voelde ik haar aanwezigheid. Terwijl ik me inbeeldde hoe de elegante dames en goedgeklede heren twee eeuwen geleden hier op een zonnige dag flaneerden, hoorde ik het levenslustige gelach en gekir van Miss Lydia Bennet en Mrs Forster.

 

 

Een heerlijke autorit door uitgestrekte landschappen met panoramische uitzichten.

Tijdens onze rit door Wiltshire, Hampshire en Sussex bewonderden we de landelijke rust van de omgeving, passeerden de meest schattige kerkjes met mystieke begrafenisplaatsen en bezochten de prehistorische attracties van Avebury en Stonehenge. De laatste gaf me onverwachts kippenvel; hoewel ik verwachtte dat het klein en te druk zou zijn, ontnam het me werkelijk de adem… zo indrukwekkend vond ik het om de stenen te zien. Vervolgens reden we totaal onwetend door de tijdloze landschappen en langs uitgestrekte graanvelden, waar net een versgelegde graancirkel was ontdekt. Jammer genoeg ontdekten wij dat pas toen we s’avonds in het hotel waren.

 

Mijn favoriete locatie in Zuid-Engeland // Birling Gap.

Hoewel elke centimeter die we in Zuid-Engeland aflegde door mij tedervol werd bewonderd, vond ik Birling Gap het hoogtepunt van onze trip. Vanuit New Haven reden we langs de kalkwitte kustlijn naar Eastbourne. Bij elke bocht werden we verrast door sensationele panorama’s. Bij Birling Gap stapten we uit om te wandelen over de groene grasvelden van de imponerende Seven Sisters en beneden deze ontzagwekkende witte kalkmuren over de ongetemde stranden waar de zee met haar onstuimige golven het strand afwisseld veroverde en weer terug gaf. We genoten van de immense vergezichten over de grijzige groenblauwe zee en van de aanblik van de charmante vuurtoren bij Beachy Head.

 

Drie dagen Zuid-Engeland // onze route.

Dad 1 // Dover ~ Salisbury ~ Old Sarum ~ Collingbourn Ducis ~ Avebury ~ Stonehenge
Dag 2 // Winchester ~ Southampton ~ Itchen ~ Chawton ~ ruins of Cowdray House ~ Brighton
Dag 3 // Birling Gap ~ Eastbourne ~ Hastings ~ Dover

 

Fotobewerking // Een poging om de sfeer Sussex, Hampshire and Wiltshire te vangen

Om de atmosfeer van de omgeving beter over te brengen zijn de foto’s op deze pagina bewerkt met Adobe Photoshop door gebruik te maken van Layer Masks, Photo Filter, Colour Balance, Channel Mixer [Windows > Adjustments > Channel Mixer].

 

Kleurinspiratie // De kleuren van Zuid-Engeland.

Mosgroen Engeland kleurBeachyHeadwit Engeland kleurBrighton Zand Engeland kleurKanaalblauw Engeland kleur

Mosgroen ~ C=50 M=35 Y=70 K=0 // R=145 G=150 B=105 // #8f936b // PMS 5773
Beachy Head wit ~ C=0 M=5 Y=10 K=0 // R=250 G=240 B=225 // #fdf1e0 // PMS 7506
Brighton zand ~ C=10 M=25 Y=35 K=0 // R=210 G=190 B=165 // #d3bca5 // PMS 7514
Kanaalblauw ~ C=50 M=15 Y=30 K=0 // R=140 G=175 B=175 // #8dadb0 // PMS 5493

 

Foto’s van onze trip door Zuid-Engeland

 


 

 

 

 

Leave a Reply