Reizen door Europa // Autotrip door de bergen van Snowdonia ~ Wales

Wales Snowdonia rivier Conwy

Het uitzicht op de toppen van Snowdonia vanuit de vallei van rivier Conwy ter hoogte van Llanrwst.

 

Reizen door Europa // Autotrip door Snowdonia ~ Wales.

Onze plan was om vanuit Telfort (Midden-Engeland) naar het volgende hotel in Rhuddlan (Noord-Wales) te rijden. De uitgestippelde route ging dwars door het Snowdonia-gebergte naar de bekende badplaats Llandudno. Zodra we de grens passeerden, vertelden de woorden Slow – Araf op het wegdek ons dat we echt in Wales waren. Eén van de redenen om de vakantie in Wales door te brengen was de Welse taal (Cymraeg). Het was gewoon niet te verstaan of te herleiden. Heerlijk.

Ons eerste stop was in Dollgellau, een rustig stadje met prachtige zwarte huizen aan de rivier Mawddach. We lunchten midden in het centrum van Dollgellau bij het Royal Ship Hotel. Een voornaam 19de eeuwse ‘Coach Inn’, waar we een smakelijke Welsh beef rump veroberden en de elegante inrichting bewonderden.
Vanuit Dollgellau volgden we de A470 naar Llandudno. Bij Trawsfynydd hielden we een korte stop om het landschap te bewonderen. Toen we uit de auto stapten, kwam een paar schapen ons direct begroeten.
De laatste stop voor Llandudno was bij een parkeerplaats die ik niet meer kan terugvinden. Het moet ergens ter hoogte van Llanrwst zijn geweest waar de A470 de loop van rivier Conwy volgt en waar we een fraai uitzicht hadden op de bergtoppen van Snowdonia. Of Eryri zoals het gebergte in Wales wordt genoemd.

 

Wales Snowdonia Dolgellau Ffos Y Felin

De straat Ffos Y Felin in Dolgellau, gezien vanaf de brug over de rivier Mawddach.

 

Wales Snowdonia Dolgellau afon Mawddach

De rivier Mawddach bij Dolgellau.

 

Wales Snowdonia Trawsfynydd

De bergen van Snowdonia en rechts het meer van Trawsfynydd.

 

Wales Snowdonia Trawsfynydd

De graslanden van het Snowdonia gebergte bij het meer van Trawsfynydd.

 

Wales Snowdonia gebergte

De bergen van Snowdonia ter hoogte van Llanrwst.

 


 

 

 

 

Leave a Reply