Een lange rok met hoge taille die me perfect past

Een jurk die past - ik ben perfect

Een lange rok met hoge taille die me perfect past

Zoeken naar een jurk die mij perfect past

Als tiener vond ik altijd een beetje genant als wildvreemden mij uit het niets aanspraken om me te vertellen dat ik lang was. Alsof ik dat nog niet door had… Vaak als ze mijn verlegenheid en onzekerheid opmerkten, haastten zich te zeggen dat lang zijn mooi was. Ik dacht daar totaal anders over. Overal bovenuit steken vond ik niet aantrekkelijk. Ik probeerde mijn lengte te verbergen door o.a. kleding te dragen waarin ik kleiner leek.

Lang zijn, vond ik, kwam met vele zoektochten, zoals het zoeken naar een vriendje die langer was. Of zoeken naar zoiets gewoons en simpels als een getailleerde jurk die echt paste.

 

Als ik in een winkel een jurk probeerde te passen, hadden de verkopers hun opmerkingen al klaar: “maar de mouwen zijn extra lang” of “de rok kun je goed hebben met die lange benen”. Het was echter nooit zo zeer de mouwen of de roklengte. De verhoudingen van de jurk waren het probleem. Ik zag er vreselijk uit. De taille van de jurk viel altijd net onder mijn borsten in plaats van waar het hoorde, zo’n 10 cm lager waar mijn taille zat.

 

Dan maar zelf een jurk maken in mijn maat

Jurken van rond 1900 inspireerde me om deze lange rok met een korte trui te ontwerpen en te maken. Ik ben me ervan bewust dat deze outfit me langer maakt. Maar tegenwoordig verberg ik mijn lengte of mijn zandloperfiguur niet meer; ik ben perfect zoals ik ben.

 

 

Werk in uitvoering: van schets tot lange rok met hoge taille

Leave a Reply