Adobe Photoshop // Een foto bewerken om een vintage effect te creëren

Gabriella Raymonde fotobewerking vintage

Fotobewerking: een vintage effect creëren met Adobe Photoshop

Mijn liefde voor Adobe Photoshop

Meer dan 15 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Photoshop. In het begin was het even wennen aan elkaar, maar sindsdien hebben we mooie en ook mindere – de waar-is-die-tool-nu-weer-gebleven-frustratie na een update – momenten beleefd. Ondanks onze lange relatie leer ik steeds weer nieuwe kanten aan Photoshop kennen. Met Photoshop is het is nooit saai.

Tegenwoordig zijn er vele apps en kant-en-klare filters om beelden te transformeren in nostalgisch, sprookjesachtige en/of vintage foto’s. Echter, ik houd ervan om dat zelf te doen, met een beetje hulp van de photoshopfilters. Ik kan echt uren doorbrengen met Adobe Photoshop, een foto én een sfeer in mijn hoofd.

 

Opdracht: twee vriendinnen portretteren met een passie voor paardrijden

In mei 2013 kreeg ik de opdracht om twee vriendinnen te portretteren; Gabriëlla en Raymonde hebben een passie voor paardrijden in de natuur. De locatie was dus al vlot bepaald: een manege op Bandariba te Curaçao. Voor de fotosessie hadden de meisjes drie outfits uitgekozen: casual sportief, countrystyle en vintage romantisch. Bij het bewerken van de foto’s liet ik me inspireren door de stijl van hun kleding om de sfeer te bepalen. Zo ontstonden er drie verschillende series. Onderstaand de foto’s van de vintage romantische serie.

 

Gabriella&Raymonde originele foto

De originele foto van Gabriella & Raymonde

Gabriella&Raymonde bewerkte foto

De bewerkte foto van Gabriëlla & Raymonde

 

Een vintage effect creëren met Adobe Photoshop

De foto’s zijn bewerkt door de Channel Mixer [Window > Adjustments > Channel Mixer] en de photoshopfilter Lens Flare [Filter > Render > Lens Flare].
Meer informatie over het bewerken van een foto met Adobe Photoshop.

 

De foto’s van Gabriëlla & Raymonde in nostalgische, romantische sfeer

 

Gabriella Raymonde vormgeving logo

Het logo van Gabriëlla & Raymonde is opgemaakt in Adobe Indesign

 

Benieuwd naar andere foto’s van Gabriëlla & Raymonde. Bekijk de casual sportief en countrystyle foto’s op Issuu.

 


 

 

 

 

Leave a Reply