Reizen door Europa // Broadway Tower in de Cotswolds ~ Midden-Engeland

het panoramisch uitzicht bij de Broadway Tower over het landschap van de Cotswold

Vanaf een hoge heuvelrug heeft de excentrieke Broadway Tower een panoramisch uitzicht over het landschap van de Cotswolds.

 

Broadway Tower in de Cotswolds // Uitkijk over de vruchtbare heuvels en English tea.

Eigenlijk wilden we na Upper Slaughter een bezoek brengen aan de lavendelvelden van een plantage nabij Broadway. Blijkbaar misten we een afslag en kwamen we uit bij de Broadway Tower. Ook leuk.
De Broadway Tower is een idee van de 18de eeuwse tuin- en landschapsontwerper Lancelot – Capability – Brown (1716 – 1783), de bekendste tuinontwerper van Engeland. Hij kreeg daarbij hulp van architect James Wyatt. Vanaf een hoge heuvelrug heeft de excentrieke ‘Saxon Tower’ een panoramisch uitzicht over een oude handelsroute, akkers en weilanden.

Na het bewonderen van het uitzicht bij de Broadway Tower reden we door naar het charmante dorpje Broadway om daar iets te eten. Tot onze verbazing was het dorpje redelijk uitgestorven. Blijkbaar sluiten de winkeltjes rond 5 uur. Gelukkig konden we bij de Crown & Trumpet Inn nog terecht voor ‘some English tea’ met heerlijke scones, zelfgemaakte aardbeienjam en clotted cream.

 

de Cotswolds Broadway Tower herten

Rode herten bij de Broadway Tower.

 

de Cotswolds Broadway Tower

Ook de Broadway Tower is gebouwd in het lokale honingkleurige zandsteen.

 

de Cotswolds Broadway heuvels

De groene, vruchtbare heuvels van de Cotswolds, Area of Outstanding Natural Beauty.

 


 

 

 

 

Leave a Reply