Reizen door Europa // Domkyrka in Uppsala ~ Zweden

Zelden heb ik zo’n adembenemende kerk gezien met zo’n indrukwekkende rijkdom als de Domkyrka in Uppsala. Met name de binnenzijde is het bewonderen waard. read more

Lees verder →

Reizen door Europa // Chipping Campden in the Cotswolds ~ Midden-Engeland

the cotswolds chipping campden huizen

Ik was direct tot over mijn oren verliefd op Chipping Campden. De meest knusse huisjes met doorgezakte daknokken, scheve ramen en lage deurtjes. En natuurlijk de uithangborden. read more

Lees verder →

Reizen door Europa // Kuuroord Buxton in het Peak District ~ Midden-Engeland

buxton bron sint anna engeland

De heilzame warmwaterbron van Sint Anna, het Opera House en de monumentale Pavilion Gardens tonen de Victoriaanse grandeur van de hoogtijdagen van Buxton als kuuroord. read more

Lees verder →

Onze trip langs de Belgische kust op een zonnige herfstdag

Belgische Kust Nieuwpoort leeg strand

Hoewel de skyline van hoogbouw met ontelbare vakantieappartementen me niet kon bekoren, vond ik Nieuwpoort-Bad schoon, verzorgd en goed onderhouden. Met name het brede strand en de autovrije boulevard met uitnodigende terrasjes en aantrekkelijke luxe winkels spraken me aan. read more

Lees verder →

Mijn bezoek aan het kleurrijke Triër in de Duitse Eifel

Trier huis gothiek spitsbogen

Triër, liggend op de oevers van de Moezel, is het één van de oudste steden van Duitsland. Ik wist dat Triër geroemd werd om de goedbewaarde Romeinse en Middeleeuwse gebouwen, maar ik wist niet dat Triër zo’n uitgesproken kleurrijke en gemoedelijke stad was. read more

Lees verder →

Wandelen in de Duitse Eifel // Birresborn, Prüm & Gerolstein

Birresborn kalkweg bloemen

In de Duitse Eifel staat Der Eifeler Sonnenhof, het nieuwe vakantiehuis van Ton en Marjos. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar hun nieuwe omgeving. Hun uitnodiging om een paar dagen in Birresborn te verblijven nam ik dan ook gelijk aan. read more

Lees verder →

Reizen in Europa // Onze autotrip door Zuid-Engeland in de zomer

Zuid Engeland Birling Gap Vuurtoren

Vanaf de eerste keer dat ik een boek van Jane Austen las, droomde ik ervan om ooit een bezoek te brengen aan de omgeving die haar inspireerde om een boek als Pride and Prejudice te schrijven. read more

Lees verder →
Top