Wat doe je als je anderhalf jaar hebt stilgestaan?

2018 boom

Boomschors gefotografeerd in Arbotarium in Kalmthout // september 2018.

 

In januari vult mijn newsfeed op LinkedIn met berichten dat A altijd met veel plezier gewerkt heeft bij bedrijf X maar in 2019 een nieuwe uitdaging aangaat bij bedrijf Y. Voor B was 2018 een buitengewoon succesvol jaar waarin B grootse hoogtepunten heeft bereikt.

Met trots kan ik mededelen dat ik sinds 2002 met veel plezier werk als freelance vormgever en dat ik hoop daar in 2019 gewoon mee door te gaan. Zakelijk was 2018 weinig succesvol te noemen. Geen grootse hoogtepunten. In september 2017 kreeg ik – wegens schouderproblemen – het advies om op zoek te gaan naar werk waarbij geen computer nodig was. Een absoluut dieptepunt. Ik houd van mijn mac. Ik kan niets beters en mooiers bedenken dan met een mac, Adobe software en/of WordPress informatie bestaande uit afbeeldingen en teksten om te toveren tot een gebruiksvriendelijke en doelgerichte website, advertentiecampagne, brochure, boek etc.
Het bleef niet bij schouderklachten. In de maanden daarna nam mijn spierkracht steeds verder af en kreeg ik last van meer gewrichten. Het lukte me niet meer om een draad in een naald te doen. Ondanks dat ik door deze klachten genoodzaakt was om minder te werken en nee te zeggen tegen opdrachten, was ik vastbesloten om aan het werk te blijven als vormgever. Om me volledig te richten op de opdrachten die ik nog kon doen, verwijderde ik social media accounts en had het bijhouden van mijn websites geen prioriteit. Het laatste nieuwsbericht op deze website dateerde – tot vandaag – van mei 2017.

Toch was er in 2018 een lichtpuntje toen bleek dat de spierproblemen en andere lichamelijke klachten niet veroorzaakt werden door het werken met een computer. Inmiddels gaat het lichamelijk goed. Ik kan weer vol aan de slag. Maar hoe doe ik dat als ik ruim anderhalf jaar nagenoeg heb stil gestaan?

 

Mijn actielijstje voor 2019 bevat de volgende 5 punten:

1. Binnenhalen van opdrachten.
2. Kennismaken met creatieven zoals tekstschrijvers, fotografen, social media specialisten etc.
3. Updaten van kennis door het volgen van cursussen over UX Design.
4. Verbeteren van zichtbaarheid door het bijhouden van website en social media.
5. Deelnemen aan de Vijf van het Aogje.

Tips om bovenstaande acties uit te voeren zijn welkom :)